zondag 18 september 2011

17/9 Breendonk (finale Lotto Cycling Cup)

In de finalewedstrijd van de Lotto Cycling Cup verdedigde Evelyn haar leiderstrui in het jongerenklassement met succes. Ondanks de kopgroep van 15 die zonder Evelyn in twee schuifjes wegreed in de plaatselijke ronden, kwam hij nooit in gevaar. Haar belangrijkste concurrenten misten immers ook de trein. Grace Verbeke bleek de sterkste van de kopgroep, want zij reed weg in de laatste ronde en kwam met kleine voorsprong als eerste over de finish. Evelyn eindigde als 20ste.

Het algemeen klassement van de Lotto Cycling Cup werd gewonnen door Liesbet De Vocht, voor Sofie De Vuist. Evelyn werd 3de. Het ploegenklassement was voor Topsport Vlaanderen, de Sengers-ladies eindigden op stek 3. Rituitslag + alle eindklassementen